Wanneer vergoedt de verzekering schade in uw woning?

U bent erg zuinig op uw woning en de spullen die u in huis heeft staan. Toch kan het voorkomen dat uw woning of uw inboedel beschadigt. Gelukkig heeft u hier diverse verzekeringen voor afgesloten. Maar wat vergoedt de verzekering eigenlijk bij schade aan of in uw woning? Dat leest u in dit artikel.

De opstalverzekering

De opstalverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan uw woning die u niet zelf veroorzaakt heeft. Denk hierbij aan stormschade, maar ook aan brandschade. En is er door zeer ernstige regenval een lekkage ontstaan? Dan kunt u de waterschade door deze lekkage ook vergoed krijgen. Dit gebeurt echter alleen als de lekkage niet door uw fout ontstaan is.

Opstalverzekeringen met een extra uitgebreide dekking vergoeden doorgaans ook schade door blikseminslag, hagelschade en zelfs schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen. Door de polisvoorwaarden van uw opstalverzekering door te lezen, weet u precies wat deze verzekering wel en niet vergoedt.

De inboedelverzekering

De inboedelverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan uw inboedel, ofwel de spullen die u in huis heeft staan. Denk hierbij aan brandschade, maar ook aan stormschade en waterschade. Is uw waterleiding bijvoorbeeld gaan lekken en is uw bank hierdoor onherstelbaar beschadigd? Dan krijgt u de schade vergoed. Door de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering door te lezen, weet u precies wat deze verzekering wel en niet vergoedt.

De brandverzekering

De brandverzekering vergoedt vrijwel alle schade die door een brand veroorzaakt is. Denk hierbij aan de schade aan uw woning, maar ook aan de schade aan uw inboedel. Wel is het goed om te weten dat iedere brandverzekering een andere dekking heeft. De ene verzekering vergoedt simpelweg meer dan de andere verzekering. Bekijk de website voor meer informatie.

About the author: Giel

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.