Pellets

Hoge gasprijzen zorgt voor een passend alternatief!

Duurzame openhaardblokken en pellets voor uw haard
Door de hoge gasprijzen, gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieven. Gelukkig zijn er andere manieren, waarmee u een warm huis kunt krijgen. Denk aan het stoken van een houtkachel of open haard. Stoken op pellets en haardblokken, is nu een stuk voordeliger dan stoken op gas. Bovendien worden de materialen steeds duurzamer. Bij de Lange B.V., kunt u goede haardblokken en pellets aanschaffen.

Fabriek stalstrooisel: Zaagsel en houtvezels

Houtvezel en zaagsel worden ingezameld en vervolgens verwerkt. Het voordeel van deze stoffen is dat ze herbruikbaar zijn. Ze zijn dus recyclebaar en kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden. Ze hoeven dus niet weggegooid te worden. Er kunnen tenslotte nieuwe haardblokken of pellets, voor de open haard of houtkachel, van worden gemaakt. Het resthout zorgt voor een relatief goedkoop productieproces, op een milieuvriendelijke manier. De houtvezels worden opgehaald en verwerkt. Denk aan bijvoorbeeld fabriek stalstrooisel. Vervolgens worden de houtvezeltjes, van stof en zaagsel gescheiden. Energiepellets worden van fijn zaagsel gemaakt en houtvezels worden voor haardblokken gebruikt. Alle restjes aan stalstrooisel gaan naar de veehouderij. Er worden dus geen materialen verspild.

Producent openhaardblokken: Blokken voor de open haard

De producent openhaardblokken levert schone haardblokken met een extra lange brandtijd. U bent daardoor een stuk goedkoper uit, dan met gewoon haardhout. De speciale haardblokken zorgen bovendien voor meer warmteafgifte. Er komen ook minder vonken boven het vuur vrij. Dit is veiliger, als u dichter op de haard wilt zitten. U heeft geen poken meer nodig, omdat het hout vanzelf harder gaat branden. De vlammen worden dus vanzelf hoger, zonder dat er een zetje voor nodig is. Een haard is ook veiliger en eenvoudiger aan te steken. U verspilt daarbij minder hout, omdat een zakje een hele avond kan branden. U kunt namelijk ruim twee tot drie uur lang, van het vlammenspel genieten.

Producent openhaardblokken: Pellets

Pellets worden van resthout gemaakt. Ze worden zowel voor haarden als voor bodembedekking gebruikt. De pellets leveren erg veel energie en zorgen voor een duurzamere manier van stoken. Dit komt doordat ze relatief lang branden en CO2-neutraal zijn. Bovendien beschikken ze over een laag asgehalte en een hoge warmteafgifte. Het productieproces is redelijk eenvoudig. Eerst worden alle onzuiverheden uit het stof gefilterd, zodat er fijn en schoon zaagsel overblijft. Vervolgens wordt het resthout, onder hoge druk, samengeperst. Er ontstaan fijne houtkorrels van een paar centimeter lang. De pellets komen uit volledig natuurlijk bomenhout. Er worden dus geen chemische en kunstmatige stoffen in de pellets verwerkt.

About the author: Giel

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.