De Toren Interieurs

Eenvoud, rust en design: een Scandinavisch interieur

Is uw interieur aan een upgrade toe? Laat u inspireren door Scandinavië. Een stijl die bekend staat om zijn eenvoud, functionaliteit en schoonheid. Scandinavische huizen stralen warmte uit door het gebruik van natuurlijke materialen. Tegelijkertijd vindt u rust in deze stijl. Minimale decoratieve objecten, strakke lijnen en een sereen kleurpatroon. Maar een Scandinavisch interieur is meer, want het staat ook voor vakmanschap en design. Benieuwd hoe u uw woonkamer kunt omtoveren in een Scandinavische oase? Lees dan snel verder voor gouden tips van De Toren Interieurs.

Witte schapenvachten

Typerend voor een inrichting in Scandinavische stijl is het gebruik van natuurlijke materialen die warmte uitstralen. Witte schapenvachten zijn het summum van een Scandinavisch woonaccessoire. Ze zijn breed inzetbaar en juist leuk als ze casual in de woonkamer liggen: op de bank, op een stoel. Dat nodigt uit om in uw prachtige woonkamer van een warme kop thee en een goed boek te genieten.

Koeienhuiden op de vloer 

Om in het rijk der dieren te blijven: naast schapenvachten zijn koeienhuiden een perfect accessoire in een Scandinavisch interieur. Juist omdat een typisch Scandinavische vloer geen vloerkleed is, is een vloerkleed perfect om voor warmte te zorgen. Een koeienhuid als vloerkleed is bovendien een eyecatcher. Daar is in uw Scandinavische inrichting ruimte voor door de minimalistische stijl in woonaccessoires.

Hout. En nog meer hout.

Geen Scandinavische inrichting zonder hout, punt. Het is van oudsher het meest gebruikte materiaal in Scandinavië. Hout straalt warmte uit en is perfect te combineren. U kunt het op verschillende manieren opnemen in de stijl van uw woonkamer. Als meubels, als vloer en zelfs als deel van een wand is een mogelijkheid. Let er wel op dat u niet elk item van een andere houtsoort en kleur uitkiest, dit kan druk overkomen. Bekijk in de showroom van de meubelzaak welke materialen en kleuren het best bij elkaar passen. Vergeet ook niet in daglicht te kijken of de tinten elkaar accentueren.

Minimalisme 

Beperk u tot de essentie, met name als het aankomt op woonaccessoires in uw Scandinavische inrichting. Teveel decoratie is niet aantrekkelijk, wat u bijvoorbeeld terugziet bij het ‘stagen’ van woningen voor verkoop. Door overbodige accessoires achterwege te laten, krijgen uw mooiste objecten de aandacht die ze verdienen. Strakke lijnen komen beter tot hun recht als er geen afleiding in de buurt hangt of staat. Een meer minimalistische inrichting straalt rust uit.

Kleuren (of het gebrek daaraan)

Ook op het gebied van kleuren zou u de Scandinavische stijl minimalistisch kunnen noemen. Beperk u tot natuurlijke kleuren plus één knalkleur. Bruin en wit gecombineerd met helder blauw bijvoorbeeld. Houd het natuurlijk.

About the author: Giel

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.